ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 
 
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι ώσπου να ασπρίσει και να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τη σόδα στο μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε κι αυτό στο μίγμα μας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα υγρά υλικά μας. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή...
Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα...
Αλείφουμε με λίγο νερό την επιφάνεια των κουλουριών και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε από 10 έως 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
 
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

πηγή:tetradiosyntagon