Χαλβάς πορτοκαλένιος χωρίς λάδι

 
Υλικά
  • 7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ.
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό)
  • 3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
  • 1/2 κούπας τσαγιού ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
  • ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση 
  • Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα. Αν βάλετε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσετε και αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά. Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι και το μείγμα κάνει φούσκες μέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιμο.
  • Αδειάζουμε το χαλβά είτε σε φόρμα είτε σε ταψί, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει καλά. 
  • Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο

πηγή:https://www.greekmasa.gr